RADIOSITE Fórum

  • Politika

 #107496  Szerző: mimi
 
kepviselofunky.blog.hu/2012/11/24/ha_leminositenek_elorehozott_valasztas_kell

nem tudom, miért jó embereknek segget csinálni a szájukból
 #107475  Szerző: asimov
 
A fidesz vilagaban minden bizonnyal, mert ok meg vannak gyozodve a mindenhatosagukrol, valamint Magyarorszag vilaguralmi poziciojarol is. Ugyanakkor, ha egy felminosites kovetkezett volna be, azonnal jott volna a "papirunk van a javulasunkrol" szoveg...

Erdemes kicsit messzebbrol megnezni a dolgokat.
A kulonbozo orszagok politikai vezetoi es a penzugyi vilag donteshozoi szamara a fidesz vezetese a hiteltelen a havi szinten modositott koltsegvetes, es a mar heti szinten is valtoztatott adojogszabalyok miatt. Igy a cegvezetok nem tudnak tervezni es ezert nem lesznek beruhazasok sem. Az agyondicsert autogyartok javat meg az elozo kormany hozta ide, de ettol fuggetlenul ezek a gyartok es osszeszerelok amugy is -meg mindig- kizarolag adoelengedes/penzugyi tamogatas aran jonnek ide, de -eppen a kormany hiteltelensege miatt- mar ez is keves: az elozoeken felul mar autopalyat is kell epiteni azert, hogy a Suzuki ne Romaniaba menjen, hanem ide jojjon. Ezt az autopalya adoforintokbol fog megepulni es bizonyosan fizetunk majd akkor is, amikor kozlekedunk rajta. A 10 Mrd Ft-okban mert tamogatasok es a sajat koltsegen epitett autopalya utan cserebe az autogyartok osszesen (a kapcsolodokkal egyutt) talan par ezer munkahelyet fognak teremteni. Kulon vicces volt az, amikor orban viktor ajnarozott bizonyos, europai autogyartoi erdekeltsegeket, mert kozben olyan "jol all" az europai autoipar, hogy valoszinuleg mentocsomagokkel kell megtamogatni ezeket.
A Vietnammal kotott kivitelezoi megallapodasok csak csepp lesznek a tengerben, ha egyaltalan megvalosulnak, mert arrafele az utolso pillanatban is szokas visszalepni egy megrendelestol. A sertesexport Vietnamba, mint a hazai sertesagazat szamara fellendulest hozo tenyezo.. itt a tomegtermelesre szakosodott, ipari meretekkel dolgozo brazil es kinai tomegtermelessel kell(ene) felvenni a versenyt a hazai, elavult modszerekkel es ezert gazdasagtalanul mukodo sertestermeloinknek. (A hazai sertesagazatba -eddig nem tisztazott formaban- 2.6 Mrd Ft-ot tervez a kormany beonteni ugy, hogy a beveteli oldalon nem latszik a megterules, meg, nyomokban sem.)
Itt van meg egy figyelemremelto dolog: allitolag preferalja a kormany a sertesagazatot -es osszesegeben a hazai mezogazdasagot- es ennek erdekeben meg akarja akadalyozni a hazai birtokmonopoliumok kialakulasat is. Ez olyan jol sikerul(t), hogy hagytak egy nagyon konnyen kihasznalhato kiskaput a tervezett foldtorveny, foldbirtokmeretet 1200 Ha-ban maximalizalo szalaszaban. Raadasul 2/3-dos lesz a torveny, igy a megszavazas utan mar torvenyi hatterrel lesz megengedve a birtokmonopoliumok kialakulasa.

A hiteltelenseg miatt volt kenytelen korbeudvarolni a kormany a kozel- es tavolkeletet is. A manyup "allamositas" es a hitelszerzodesekbe belenyulas utan persze felesleges volt olyan orszagok vezetoinek udvarolni, ahol az alairt szerzodes es a magantulajdon szentsegenek a legmagasabb szinten is tortenelmi hagyomanyai vannak.
Pasa írta:
rmihaly76 írta:S&P hitelminosito
Hiteltelen, jelentéktelen... :gülü2:
 #107472  Szerző: Attis
 
Pasa írta:
rmihaly76 írta:S&P hitelminosito
Hiteltelen, jelentéktelen... :gülü2:
Becs'szó, ugyanezek a jelzők jutottak eszembe a nemzetgazdasági miniszterünkről...
 #107471  Szerző: Glenn
 
rmihaly76 írta:S&P hitelminosito
Hiteltelen, jelentéktelen... :gülü2:
 #107460  Szerző: mimi
 
arohattspekulánsokfujj Kép
 #107459  Szerző: asimov
 
Ma keso delutan az S&P hitelminosito -ez az egyik a harom nagy(obb) hitelminositobol- egy fokozattal leminositette Magyarorszagot.
Meg is indultak a magyar reszvenyarfolyamok lefele es Ft/cds arfolyamok felfele. Vicces, hogy hazai forumokon meg mindig a Matolcsy fele csomagokon csamcsognak a nethuszarok, holot a vilag mar tullepett ezeken.
A leminosites indoklasa egyszeru es logikus, es lenyegeben ugyanaz, mint amire hazai -nem kormanykozeli- elemzok kezdettol fogva figyelmeztetnek itthon is: a kormany bevezetett es meg tervezett lepesei nagyon komolyan rontjak a rovidtavu- utan, mar a kozeptavu (3-5 ev) novekedesi kilatasokat is.
 #107372  Szerző: LuciFerko
 
Picit más:
A kubai rádiókon rendszeresen említenek egy bizonyos "Los Cincos"-t, utánanéztem, ők azok:
http://www.embacuba.hu/html/hu/docs/caso_hu.pdf

Öt kubai kém, akik Miamiban dolgoztak, de azonban le lettek sittelve. Kubában napi téma az emberi jogok durva megsértése az usában, és rendszeresek a tüntetések az öt kém kiengedése érdekében. Érdekes dolgok vannak arra is.
 #107350  Szerző: mimi
 
Kísért az sajnos a sok volt MSZMP-tag és tisztségviselő, jelenlegi kormánytagnál is.
  • 1
  • 496
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 513