RADIOSITE Fórum

  • Politika

 #108370  Szerző: PooLee
 
Kit érdekel? "A hitelminősítőket ma már nem lehet komolyan venni, Magyarországot nem a hitelminősítők, hanem azok a befektetők minősítik, akik az elmúlt években működőtőkét hoztak Magyarországra."
 #108256  Szerző: PooLee
 
hd írta:Ráadásul csodák csodájára engedett a kormány (hozzájuk képest egész sokat), tehát a durvább dolgok előtt mindenképpen megvárnám az új stratégia bemutatását.
A baj csak az, hogy az új stratégiát már ismerjük: ugyanazt megvalósítani, csak másképpen megfogalmazva adják elő. Ha nagyon alaposan végiggondolod, erről van szó, semmi másról, sajnos. Most már nem kutya, hanem eb; nem kaja, hanem étel, stb. Valóban szebben hangzik, csak mégis ugyanazt takarja.
 #108254  Szerző: hd
 
A tegnap esti tüntetés túlzottan át volt itatva politikával, a rossz értelmében. Ráadásul csodák csodájára engedett a kormány (hozzájuk képest egész sokat), tehát a durvább dolgok előtt mindenképpen megvárnám az új stratégia bemutatását.

A spontán középiskolás demonstrációkkal sokkal inkább tudok azonosulni, sőt, támogatom őket.
adminisztrator írta:Most ez a kb 200.000 Ft nem egy horror összeg, amennyibe egy félév kerül, többe kerül a kaja és a szállás (kollégiumi férőhely keveseknek jut).
Már ne haragudj, de ez nagyon durva túlzás. Nem mindenki tudja ezt zsebből kipengetni, borsodi jövedelmi viszonyok mellett meg főleg nem, 80-150 ezres nettókból. Már eddig is gondot okozott rengeteg családnak az egyetemen tanuló gyerek(eik) egzisztenciájának fenntartása, ha még ehhez hozzájönne a jövőben a tandíj, ez gyakorlatilag ellehetetlenül.

Mindemellett tízezres keretszámnál olyanoknak is veszélybe kerülhetne a felsőoktatásban való részvétele, akik egyes területeken kiemelkedően tehetségesek (nyelv, történelem, matematika, bármi), de másban kissé gyengébbek.

Ez szerintem luxus egy olyan országban, ahol az egyik fő kitörési lehetőség az oktatás minőségének emelése, és szélesebb körben történő elérhetősége lenne. Meg egyébként is, a jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzet miatt pillanatok alatt válhatnak az emberek buszon mulatóst bömböltető, délkeleti mentalitású, alulszociált zombikká, pedig lehetne értelmes, kulturált állampolgár is belőlük. (Sajnos sok ehhez hasonló lezüllést láttam már tágabb környezetemben.) Lehet, hogy utóbbihoz pont a főiskola adná meg a lökést, ahol még ha - nagyon elítélendő módon - el is szórakozzák az időt, ragadhat rájuk valamennyi plusz tudás, és műveltség.
 #108238  Szerző: Csongii
 
mlaszlo írta: Egyébként azok akarnak most reformálni, akik ingyen kitaníttatták magukat, egész családjukat, most meg már persze nincs pénz, fizessen a hallgató.
Számomra ez a legundorítóbb az egészben. :vomit:
 #108227  Szerző: mlaszlo
 
adminisztrator írta: Most ez a kb 200.000 Ft nem egy horror összeg, amennyibe egy félév kerül, többe kerül a kaja és a szállás (kollégiumi férőhely keveseknek jut).
Azért ha megnézem az iskolákat, akkor nagyon kevés helyen úszható meg a tandíj 200.000.-Ft-ból, a BSC képzések általában 250.000 körül indulnak inkább, de van ahol ez milliós tételt (pl. orvosi egyetem) jelent félévente. Ugyanakkor jelenleg az emberek többségének a 200.000.-Ft is rengeteg félévente és hozzá jön még amit mondasz, kaja, szállás, egyéb kiadások. Szóval ezzel a rendszerrel ugyanúgy nem nő a diploma presztízse, hanem azt eredményezi, hogy akinek van pénze az tanul, akinek nincs az nem.

Egyébként azok akarnak most reformálni, akik ingyen kitaníttatták magukat, egész családjukat, most meg már persze nincs pénz, fizessen a hallgató.
  • 1
  • 491
  • 492
  • 493
  • 494
  • 495
  • 513