RADIOSITE Fórum

  • Filmek, sorozatok, TV műsorok

 #18419  Szerző: mlaszlo
 
Úgy tűnik megpecsételődött a Terminator sorsa, sajnos nem lesz folytatás :(

Alakul a tévés ősz

Az amerikai Fox televíziós társaság bejelentette, mely új sorozatokkal igyekszik a nézők kedvében járni ősztől.
Amit sejteni lehetett, immár bizonyos: nem lesz folytatása a Terminator-sorozatnak, de egy haloványan teljesítő sci-fi viszont így is marad őszre a régi csomagból, méghozzá Josh Whedon produkciója, az Eliza Dushkuval felálló Dollhouse
 #17728  Szerző: ropi21
 
MikySoft írta:USA-ban meg legtöbbször azért, mert az adott csatorna a sorozat készítője.
ABC, Fox, stb.
azért számos sorozat van, amit pont a "konkurens" gyárt adott csatornának :)

ha tv előtt jönne a dvd, ki nézné meg a tvben? (mondjuk én így sem nézem meg tv-ben közvetlenül de nem is várok dvd-re.. fölleg hogy dvd nem éppen 720p :) )
 #17530  Szerző: Mauro
 
MikySoft írta:
Mauro írta:Miért van, hogy egy sorozatot csak TV-ben való bemutatása után adnak ki DVD-n?
Mert az adott csatorna megbíz egy céget a szinkronizálással, és onnantól
kezdve ő a "jogtulajdonos" is. Gondolom.

USA-ban meg legtöbbször azért, mert az adott csatorna a sorozat készítője.
ABC, Fox, stb.

Most a hasamra ütöttem, de szerintem ezért van.
Csak itt mire néhány csati leadja sorozatot az ezer év.
 #17529  Szerző: rsite1
 
Mauro írta:Miért van, hogy egy sorozatot csak TV-ben való bemutatása után adnak ki DVD-n?
Mert az adott csatorna megbíz egy céget a szinkronizálással, és onnantól
kezdve ő a "jogtulajdonos" is. Gondolom.

USA-ban meg legtöbbször azért, mert az adott csatorna a sorozat készítője.
ABC, Fox, stb.

Most a hasamra ütöttem, de szerintem ezért van.
 #17528  Szerző: Mauro
 
Miért van, hogy egy sorozatot csak TV-ben való bemutatása után adnak ki DVD-n?
 #17155  Szerző: LuciFerko
 
http://www.pocsmadar.hu/miazmas/utjan_e_vilagnak.avi
Ultraretró film 1978-ból a Miskolci Egyetemről, az egyetemi életről, amikor még apáink úgy néztek ki, mint Bobijuing, és az Abba, a BoneyM, meg a Borsodi Világos volt a trendi. Vigyázat, kultfilm!
 #17154  Szerző: mlaszlo
 
Mauro írta: Erre kezdési problémára megoldás, ha korábra állítod DVD íród. Úgy is lehet ugrálni felvett anyagba előre hátra és ki is lehet vágni a nem kívánt részt, ha esetleg DVD-re is ki szeretnéd írni. A reklám megszakításra megoldás, ha felvételből kivágod a reklámot és akkor és re se veszed, hogy reklám volt ott. Országos szarok úgy se fognak változtatni ezen az egyszer biztos. Az mondjuk érdekes csak ReTeK-nek nem hozott nézetséget Terminator: Sarah Connor krónikái. Külföldi adok mind végig adták.
Igen, ebben igazad van, amúgy amióta átvették ezt a 5-6 perc után reklám szokást és össze-vissza kezdik a sorozatokat, azóta én nem is nézem ezt a két csatornát.
Az RTL-n én már nem igazodok ki, mert olyan sorozatokat is félbehagytak, amik szép nézettséget hoztak, pl. Vészhelyzet, Grace klinika, ezek tavaly karácsony előtt félbemaradtak (ahogy az előző években is), de februárban nem tértek vissza. A Grace klinika ha jól tudom végül lement a Cool-on, de a Vészhelyzettel nem tudom mi lett. Ilyen hozzáállással szerintem ne csodálkozzanak, hogy nem nézik annyian a sorozatokat, hanem megszerzik más forrásból. Biztos vagyok benne, hogy pl. a németeknél is vannak a kereskedelmiken kevésbé sikeres műsorok, mégse változtatják havonta a programot és nem hagynak félbe sorozatok, reklám pedig van bőven náluk is, mégis tudják 99%-ban tartani a műsorrendet.
De elnézést, nem akarok OFF-olni tovább :)
 #17146  Szerző: Mauro
 
mlaszlo írta:
Mauro írta: Nem baj lényeg hogy ki adták DVD-n. COOL-n és FILM+-on is cenzúrázzák néha filmeket. Ha erre gondoltál.
Igen, részben erre és hogy pl. ki van írva egy sorozat 22:10-re és elkezdik korábban vagy jó ha 22:30 körül elkezdik, hogy ha nem vagyok otthon véletlenül se lehessen rögzíteni. A reklámot pedig véletlenül sem odateszik, ahol helyet csináltak neki a sorozatban, hanem akár mondat közepén bevágják és ha úgy gondolják egyik napról a másikra leveszik a műsorról.
A reklámok rossz helyre történő bevágása a Cool-nál is megvan, de ott legalább pontosan kezdenek és nem veszik le szó nélkül a sorozatot a műsorról. Ennyiből gondoltam, hogy talán jobb, mint a két nagy kereskedelmi csatorna.
Erre kezdési problémára megoldás, ha korábra állítod DVD íród. Úgy is lehet ugrálni felvett anyagba előre hátra és ki is lehet vágni a nem kívánt részt, ha esetleg DVD-re is ki szeretnéd írni. A reklám megszakításra megoldás, ha felvételből kivágod a reklámot és akkor és re se veszed, hogy reklám volt ott. Országos szarok úgy se fognak változtatni ezen az egyszer biztos. Az mondjuk érdekes csak ReTeK-nek nem hozott nézetséget Terminator: Sarah Connor krónikái. Külföldi adok mind végig adták.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23